Language:
אתר השש-בש הגדול בעולם

אסטרטגיות שש-בש

מאת א. בקמן
כדי לנצח במשחק שש-בש, עליך להיות בר מזל, מה שידוע לכל שחקן. אך תוכל גם לשפר בהרבה את סיכוייך אם תבחר באסטרטגיה או בטקטיקה הנכונה.

עליך לבחור את האסטרטגיה שלך כבר משלב מוקדם של המשחק, כלומר בין הזריקה הראשונה לשלישית של הקובייה. זאת משום שיהיה עליך לשחק בדרך הטובה ביותר עבור שילוב הקוביות הנתון. ישנן מספר אסטרטגיות / טקטיקות בסיסיות במשחק, כאשר לכל אחת יתרונות וחסרונות בהשוואה לאחרות. בחרתי שתי אסטרטגיות עיקריות:

אסטרטגיית הספרינט
באסטרטגיה זו מקפיצים את הכלים לבית במהירות הגבוהה ביותר שניתן1, מבלי לשים לב במיוחד לפיזור הבלוקים2 בלוח. התחל בכלים הרחוקים ביותר ועבור בהדרגה לכלים הקרובים יותר מבלי לחזק את הבלוק1. אסטרטגיה זו טובה למדי כשאתה מתחיל בצירוף 6*6, 4*4, כשתוכל להזיז את החלקים הרחוקים ביותר מבלי לחשוף אותם שלא לצורך. כמובן שתוכל להשתמש באסטרטגיה הזו גם מבלי לקבל את המספרים הללו, אך עליך לוודא שתוכל להתקדם תוך התחשבות במידת הסכנה שבפגיעה (מומלץ שלא להשאיר יותר משני כלים חשופים). היתרון שבאסטרטגיה הזו הוא שאם תקפוץ מעל לכלי של יריב כשהוא עסוק בבניית בלוקים2, לא יהיה לו זמן להתארגן והמשמעות היא שאתה יכול לנצח. הסיכון הוא פגיעה והיתקעות באזור הבית של היריב. קיימת סכנה נוספת עבור הכלים החשופים שלך, ואתה עלול להיחסם לגמרי על ידי כלי היריב.

אסטרטגיית הביצור
אסטרטגיה זו מתרכזת בחיזוק בלוק 1 או ביצירת רצף של בלוקים כהכנה לתפיסה וללכידה של כלי היריב, מה שיאפשר לך חופש תנועה בחלקים האחרים של הלוח. אם תצליח ליצור 6 בלוקים2 ברצף, היריב לא יוכל לחצות אותם ותוכל לעשות כרצונך במשחק עד שיהיה עליך לפתוח את החסימה. שילובים כגון 1*3, 1*6 ו-1*1 הם שילובים קלאסיים לבחירה באסטרטגיה זו. המצב האידיאלי הוא סגירת ששת המקומות הראשונים בבלוק1 שלך, כאשר ישנו לפחות שחקן אחד בחוץ. לאחר מכן, יהיה לך סיכוי גבוה יותר לחסום את תנועת היריב. החיסרון שבאסטרטגיה הזו הוא שאם לא תצליח להכות בכלי של היריב, תבזבז זמן רב ביצירת בלוקים ויהיה עליך להדביק את הפער עם היריב שכבר עבר אותך. או, אם היריב תקוע והוא מחזק את הבלוק1 שלו, יהיה עליך לפרוץ את החסימה ואף לחשוף כלים והמצב עלול להתהפך. המשמעות היא שתהיה תקוע בבלוק1 שלו. הימנעות ממצב זה פירושה שעליך לשקול בזהירות את ההסתברות של חשיפה בשלב מאוחר יותר ולהזיז את הכלים שלך בהתאם מייד לאחר שפינית את החסימות שלך.

כמובן שישנן וריאציות לשילוב שתי האסטרטגיות הללו ברמות שונות. האפשרות הנבונה ביותר היא לנסות ולהבין את האסטרטגיה בה בחר היריב ולהגיב בהתאם. אם היריב מנסה לבצע ספרינט, עליך לתפוס את הכלים שלו בכל הזדמנות תוך חסימת נתיב המילוט שלו. אם הוא מנסה לחסום אותך בבלוקים משלו, עליך לוודא שאף אחד מהכלים שלא לא נמצא בסיכון למכה תוך התקדמות. בו בזמן, עליך לנסות ולתפוס את היריב בבלוקים שלך.

    1- המיקום בלוח אליו תרצה להעביר את השחקנים שלך.
    2- מתייחס לכלי אחד או יותר באותה הנקודה, שבה לא ניתן להכות בהם.
    3- כלים שנפגעו ימתינו על המחיצה לחזרה ללוח.
לחצו כאן
לשחק שש-בש

מאמרי שש-בש נוספים:

לחצו כאן
לשחק שש-בש