Language:
אתר השש-בש הגדול בעולם

בחירת אסטרטגיה במשחק שש-בש

מאת מגונקיס
שש בש הוא משחק ישן ביותר. היוונים והרומאים בעת העתיקה שיחקו שש-בש, ובמצרים נמצא לוח של משחק הנחשב לגרסת שבש מוקדמת בקבר המלך תות אנך אמון.

במהלך ההיסטוריה, השש בש קיבל שמות רבים ושונים. הרומאים קראו לו “טבולה” (שולחן), “טאלי” (אבנים קטנות), “אליה” (קובייה) או “לודוס דודסים סקריפטורום (משחק 12 השורות). במקדוניה המשחק נקרא “פלקוטו”, בצרפת “טריק טראק” ובספרד “טאבלס רילס”.

ישנן אסטרטגיות רבות לזכייה בשש בש. עם זאת, לכל משחק יש מהלך מהיר מאוד, ולכן עליך להיות מסוגל להתאים את עצמך ולעיתים אפילו “לחזות” את מהלכי היריב!

להלן מספר אסטרטגיות משחק שונות:

עמדת מרוץ – מרוץ טהור

“מרוץ טהור” הוא משחק בו אין לשחקנים קשר אחד עם השני, לדוגמה כמו בחסימת נקודה בלוח הבית של היריב. המטרה היא פשוט להביא את כל הכלים הביתה מהר ככל הניתן ולאחר מכן להוציא אותם מהלוח. אסטרטגיה זו טובה למתחילים.

משחק עיכוב

משחק עיכוב הוא משחק עמדה, בו יש לך בית (נקודה החסומה על ידי שני כלים או יותר) בלוח הבית של היריב. המטרה היא – עד כמה שניתן – למנוע מהיריב מליצור נקודות בלוח הבית שלו.

בליץ

המטרה בבליץ היא להשאיר את היריב מחוץ למשחק על ידי חסימת נקודות בלוח הבית שלך כאשר ליריב יש לפחות כלי אחד במחיצה.

משחק חסימה

במשחק החסימה אתה חוסם את היריב שלך מאחורי חומה המונה מספר נקודות. החסימה הטובה ביותר היא “כוללת” – חסימה של שש נקודות.

משחק גב

ב”משחק גב” תוכל להשתמש אם אתה בפיגור במשחק ויש לך לפחות בית אחד בלוח הבית של היריב. הרעיון הוא להמתין עד שהיריב יפרק בית ולאחר מכן להכות בכלי שלו. כדי למנוע מהיריב מלהחזיר את הכלים ה”אכולים” שלו,עליך ליצור מחסום, עדיף “כולל”, בלוח הבית של היריב.

לחצו כאן
לשחק שש-בש

מאמרי שש-בש נוספים:

לחצו כאן
לשחק שש-בש